Scuderia SA | 2024 Edition

Egon SA Z

EmeraldFor Pleasure

Egon SA Z is een adembenemende jonge hengst met een buitengewone afstamming, een combinatie van de herdacht bloedlijnen van Mioko SCF en Emerald van’t Ruytershof (1.60m). Zijn moeder, Mioko SCF, is een volle zus van Derly Chin de Muze (1.60m), de Olympische kanshebber en vice-wereldbekerkampioene van Spruce Meadows onder Eric Lamaze. Mioko is ook de dochter van Werly Chin de Muze (1.60m), zelf een internationale topper en nakomeling van de legendarische Qerly Chin (1.60m). Deze moederlijn is productief, met Derly Chin die meerdere springpaarden van 1.60m voortbracht, waaronder Killer Queen VDM (1.65m), Kontador VDM (1.60m) en Japatero VDM (1.60m). Het commerciële succes van Mioko’s nakomelingen spreekt voor zich, want Chacco’s Pleasure W Z werd in 2022 voor meer dan €51.000 verkocht.

De vader, Emerald van’t Ruytershof (1.60m), is een wereldberoemde hengst, bekend van zijn prestaties met Harrie Smolders. Emerald behaalde een tweede plaats in de Wereldbekerfinale van 2016 en nam deel aan de Olympische finale in Rio de Janeiro. Hoogtepunten uit zijn carrière zijn onder meer het winnen van de Nations Cup en een 3e plaats in de Grand Prix van Rotterdam, samen met het claimen van zowel de Global Champions League als de Global Champions Tour GP-titels in Chantilly. Zijn moederlijn kan bogen op een erfenis van uitzonderlijke springpaarden, waaronder zijn volle zus Diamanthina v/h Ruytershof (1.60m), Olivier Philippaerts’ Le Blue Diamond (1.60m) en Herald van’t Ruytershof (1.55m).

Met zo’n combinatie van bewezen genetica zal Egon SA Z alle kwaliteiten erven die nodig zijn voor een succesvolle toekomst in de springsport – vermogen, vermogen en een ongeëvenaarde winnaarsmentaliteit. Echt, wat kan er mis gaan met legendarische regels als deze?

 

Filters

Bidding place

Discipline

Age

Sire

Dam sire

Gender

Size

Studbook

Country

Partner