Scuderia SA | 2024 Edition

Fausto SA Z

For PleasureChin Chin

Deze adembenemende jonge hengst, Fausto SA Z, is voorbestemd voor grootsheid, met enkele grote schoenen om te vullen! Hij kan bogen op een bewezen moederlijn die vele toppers voortbrengt, gecombineerd met een van de meest gevierde verervers uit de geschiedenis van de springsport. Fausto SA Z zit prachtig in elkaar, met een correct exterieur, sterke benen en niet in de laatste plaats een prachtig karakter – kwaliteiten die van beide kanten van zijn uitzonderlijke pedigree komen.

Zijn moeder, China Touch Hero (1.40m), schitterde al vroeg in haar carrière door de finale voor 6-jarige paarden in Hardelot te winnen met Jérome Guéry. Als fokmerrie is ze uitstekend gepresteerd en heeft ze topspringpaarden voortgebracht met verschillende vaders. Onder haar nakomelingen bevinden zich Akarad Hero Z (1.60m), een CSI5* GCL-mededinger en een van de beste paarden van Pieter Clemens, Jaguar de Tiji (1.50m) onder Janika Sprunger en Espirit de la Roque (1.50m). Ze is ook de moeder van Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero (1.45m), gereden door Olympiër Aleksandr Onyshchenko. Naast haar eigen nakomelingen is China Touch de grootmoeder van de beloftevolle Zangersheide-hengst Dourkhan Hero Z (1.60m) en Inoui du Seigneur (1.60m), die beiden op het hoogste niveau uitkomen. Haar sterke afkomst heeft China Touch tot een commercieel succes gemaakt; een Balou du Reventon veulen uit haar werd verkocht voor €46.000 op de Zangersheide Quality Auction of Foals, en de aankomende hengst Devil 2000 Z van Dominator bracht een indrukwekkende €190.000 op!

Aan vaderszijde is Fausto SA Z een dochter van het legendarische For Pleasure (1.60m), met de toepasselijke titel “Paard van de Eeuw”. Met een omzet van meer dan € 1,8 miljoen behaalde For Pleasure vier gouden teammedailles voor Duitsland – twee op de Olympische Spelen en twee op de Europese kampioenschappen. Zijn nakomelingen zijn in zijn voetsporen getreden, met vier van hen die medailles wonnen in de springsport op de Olympische Spelen van 2016 in Rio.

Door de uitzonderlijke genetische erfenis van China Touch Hero en het legendarische talent van For Pleasure te combineren, is Fausto SA Z een jonge hengst met een mooie toekomst, klaar om zijn stempel te drukken in zowel de sport als de fokkerij.

 

Filters

Bidding place

Discipline

Age

Sire

Dam sire

Gender

Size

Studbook

Country

Partner