Damascus SA Z spreekt voor zich door zijn energieke en dynamische stijl, maar het is zijn afstamming van wereldklasse die hem echt onderscheidt. Met een krachtige moederlijn en een van de grootste verervers uit de geschiedenis van de springsport is hij voorbestemd voor succes.

Goya, de moeder van Damascus, is als dochter van de wereldberoemde fokmerrie Usha van’t Roosakker (1.50m) direct verbonden met de springsport. Goya is de zus van vier internationale 5* Grand Prix-paarden, waaronder de GP-winnaar Babbe van’t Roosakker (1.60m), en is de moeder van drie internationale 5* GP-deelnemers. Ze is ook de volle zus van George Z (1.50m), het befaamde ‘fokwonder’ van Stephex Stables, en Babbe van’t Roosakker, die onder Michel Hecart Grand Prix-overwinningen behaalde. Ook als grootmoeder is de commerciële invloed van Goya onmiskenbaar, getuige het jonge veulen Domino Effect T40 Z, dat op de Zangersheide Quality Auction voor €40.000 werd verkocht.

Aan vaderszijde is Darco (1.60m) één van de meest succesvolle verervers uit de geschiedenis van de springsport. Hij heeft consequent de meeste nakomelingen voortgebracht die wereldwijd op Grand Prix-niveau presteren en voerde vijf opeenvolgende jaren de World Breeding Federation of Sport Horse Jumping Sire Rankings aan. Darco’s vader, Lugano van la Roche (1.60m), heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van de Belgische sportpaardenfokkerij en heeft het rijke erfgoed van Hannover met zich meegebracht. Deze moederlijn, gecombineerd met de invloed van Kannan, heeft geleid tot tal van topconcurrenten, zoals Geena van’t Roosakker (1.55m), Erco van’t Roosakker (1.60m) en Galdino 5 (1.60m).

Met de onverslaanbare combinatie van Goya’s uitzonderlijke afstamming en Darco’s legendarische palmares, is Damascus SA Z klaar voor grootsheid – een jong paard met zowel erfgoed als potentieel om uit te blinken op het hoogste niveau van de sport.

 

Filters

Bidding place

Discipline

Age

Sire

Dam sire

Gender

Size

Studbook

Country

Partner