Scuderia SA | 2024 Edition

Tajine SA ( Drachtig van Ermitage Kalone)

Taloubet ZDiamant de Semilly

Tagine SA is een van de succesverhalen van onze Scuderia SA-familie. Ze werd in embryonale fase door het team geselecteerd en verworven via de veiling van Stoeterij Zangersheide. Sindsdien is ze opgevoed, onder het zadel gezet en tegelijkertijd aan haar fokcarrière begonnen. Twee van haar veulens, mogelijk gemaakt via OPU/ICSI, zijn al verkocht naar Frankrijk, en zelf heeft ze nu een Ermitage Kalone-nakomeling!

Ermitage Kalone levert 2 jaar op rij “The Champion of the BWP Approval” (Ultra Star JM in 2023 en Vitalis JS in 2024). Hij heeft zich ongetwijfeld gevestigd als DE hoofdact in de springsport. Deze uitmuntende atleet en publiekslieveling won de gouden medaille op de Belgische kampioenschappen in 2023 en plaatste zich ronde na ronde in internationale springwedstrijden op topniveau. Hij heeft geen introductie nodig, maar ook de afstamming van Tajine loopt niet ver achter.

Het bijzondere karakter en de techniek van Tajine komt van haar moeder, Jenna van’t Meulenhof. Jenna is de volle zus van de non-less van de charismatische hengst, de Olympiër Emerald Van’t Ruytershof, en een andere 1.60m-amazone, Diamanthina v/h RuytershofCarthina Z, de grootmoeder van Tagine SA, bracht naast haar combinaties van Diamant de Semilly nog veel meer toppers: 1.60m Herald van’t Ruytershof (Lord Z), Le Blue Diamond (Plot Blue) of 1.55m Kentucky Van’t Ruytershof (For Pleasure). Ze is ook de grootmoeder van vijf 1.50m-1.60m springpaarden!

Maar Tagine SA is het eerste veulen dat de lijnen kruist van de volle zus van de gevierde hengst Emerald en Christian Ahlmann’s meer dan €2.000.000 totale prijswinnaar Taloubet Z. Ze hebben veel van de grootste evenementen gewonnen, zoals de Wereldbekerfinale van Lepzig, Nation Cups en ze hebben ook individueel de negende plaats bereikt op de Olympische Spelen in Rio. Hij heeft een groot aantal nakomelingen, met name de goedgekeurde GCL-hengst Take A Chance On Me Z (1.65m), Taloubetdarco K Z (1.60m) of Aloubet KV (1.60m). Als vererver is hij het meest herkenbaar door zijn ongelooflijke kracht, ongekende vermogen en een supersnel voorbeen.

 

Filters

Bidding place

Discipline

Age

Sire

Dam sire

Gender

Size

Studbook

Country

Partner